To był bardzo pracowity sezon pierniczkowy. Poniżej znajdziecie jego podsumowanie w postaci rożnych inspiracji do dekorowania pierniczków. Podstawowy przepis na pierniczki znajdziecie tutaj. Jest idealny dla pierniczków foremkowych i stempelkowych. A pierniczki smakują fenomenalnie, szczególnie, jeśli do ich wypieku użyjemy domowej przyprawy piernikowej.
W tym roku postanowiłam udekorować pierniczki także czarnym lukrem. Zdecydowanie zyskują na elegancji i są bardzo inne. Nanizałam także sporą ich część na sznurki, które można powiesić na przykład w dziecięcych pokojach, jako ozdobę. Istnieje ryzyko, że będą znikać w niewytłumaczalnych okolicznościach, ale to za sprawą tych samych podjadaczy, którzy na choince pozostawiają dla niepoznaki papierki od cukierków. A tak przynajmniej nie ma kłótni i niespodzianek…
Tutaj znajdziecie jeszcze poradnik dekorowania pierniczków. Polecam gorąco wszystkim początkującym w tej dziedzinie.
W tym roku przygotowałam dla Was jeszcze pyszny tort makowo-karmelowy, ale to już w następnym wpisie. A zatem – do następnego!
Ale cuda:)
Dziękuję!
I Wesołych Świąt życzę 🙂
Anna
DIE sind zu schön zum ESSEN,,,,gggg
wünsche noch einen schönen ABEND
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Vielen Dank Birgit!
Frohe Weihnachten!
Anna
Male dziela sztuki Aniu! Masz talent kobieto 🙂
Dziękuję Majeczko Kochana!
Wesołych Świąt!
Anna
MISTRZYNI!!!!
Oj tam, oj tam, ja to po prostu lubię 🙂
Dziękuję i Wesołych Świąt życzę!
Anna
Aniu to najpiękniejsze z najpiękniejszych pierników …. cuda po prostu ….
Ojej, Jolu, zawstydziłam się 😉 Dziękuję Ci bardzo.
Dla mnie najważniejsze jest, że ktoś (my już wiemy, kto) skusi się i wypróbuje przepis 🙂
I za to bardzo, bardzo Ci dziękuję!
Wesołych, Pięknych Świąt dla całej cudnej Rodzinki!
Anna
Patrzę z lekko rozdziawioną buzią na te wszystkie cuda, i wyjść z zachwytu nie mogę. Piękne!
Próbowałam zrobić czarny lukier, ale wyszedł mi szary… Pomożesz?
Wiesz, myślę, ze wiele zależy od jakości barwnika. Ja wole w tym wypadku używać tych w proszku, i podejrzewam, ze wyszedł Ci szary bo trzeba było prawdopodobnie dodać go więcej, żeby uzyskać pożądany efekt. Trzymam kciuki! Buziaki, ANna