Jest kilka tradycyjnych przepisów, których pewnie wciąż bym nie wypróbowała, gdyby nie blog. Pascha była jednym z nich. Pamiętam doskonale wyjątkowy smak tej przygotowanej po raz pierwszy. Przepis znajdziecie tutaj. Niemalże nie pamiętam już jak to było, gdy miałam więcej czasu, by poświęcić go na gotowanie. I może stąd pomysł na błyskawiczną paschę? Jest lekko kwaśna, dosładzamy ją wedle uznania, smaku i potrzeb. Schładzamy ją przez chwilę i gotowe.
Ponieważ jutro już wyjeżdżamy i jest to ostatni wpis przed Świętami chciałabym złożyć Wam, czytelnikom i sympatykom bloga życzenia Świąt spokojnych, radosnych, rodzinnych i przeżytych pięknie, bez pośpiechu, ze smakiem i w dobrej atmosferze. Niech nadzieja i radość, którą przynoszą trwa przy Was zawsze, niezawodnie.
Anna
Pascha w wersji mini. Ekspresowa
Składniki:
1 mango
450 g twarogu pół lub tłustego
80 g śmietanki 36 proc.
50 g cukru pudru
40 g wiórków kokosowych
2 łyżki soku typu multiwitamina
Przygotowanie:
1.
Twaróg mielimy trzykrotnie.
Twaróg mielimy trzykrotnie.
2.
Mango obieramy. Miksujemy na gładkie, kremowe puree. Dzielimy
na dwie równe części.
Mango obieramy. Miksujemy na gładkie, kremowe puree. Dzielimy
na dwie równe części.
3.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
4.
Do twarogu dodajemy połowę puree z mango. Łączymy.
Wsypujemy wiórki, mieszamy. Dodajemy śmietankę, delikatnie łączymy. Przekładamy
do szklaneczek.
Do twarogu dodajemy połowę puree z mango. Łączymy.
Wsypujemy wiórki, mieszamy. Dodajemy śmietankę, delikatnie łączymy. Przekładamy
do szklaneczek.
5.
Pozostałą część puree z mago mieszamy z sokiem. Jeśli
trzeba, dosładzamy.
Pozostałą część puree z mago mieszamy z sokiem. Jeśli
trzeba, dosładzamy.
6.
Przekładamy coulis z mango na wartwę twarogową. Schłądzamy.
Dekorujemy. Podajemy.
Przekładamy coulis z mango na wartwę twarogową. Schłądzamy.
Dekorujemy. Podajemy.
Śliczne są takie mini paschy.
Anno Tobie i Twoim Bliskim życzę radosnych, smakowitych Świąt Wielkanocnych 🙂
Pozdrawiam serdecznie.
fantastyczny pomysł, pascha a`la deser 🙂
jak pieknie wyglada !
Wspaniała 🙂 Jeszcze nigdy nie jadłam paschy, ale czuję, widząc zdjęcia, że by mi posmakowała. Może zrobię w te święta…
Z mango, wspaniałe :).
Wesołych, pogodnych i pysznych świąt 🙂
ślicznie podana:) nie wiedziałam, że tak też można:)
świetny pomysł, nigdy nie robiłam paschy, zapisuję pomysł i na pewno zacznę od takiej w pucharkach:)
Ja róniez nigdy nie robiłam, ale musiała byc pyszna.. mango uwielbiam! 🙂
Nie jestem zaskoczona, jak zwykle udany smakowity pomysł:)
mango mi zapachniło, kojarzy mi się z ciążą po wtedy "żarłam" je na potęgę:)
Moze i ja kiedys wyprobuje…?
Wesolych swiat!
super pomysł ;d
rewelacyjny pomysł!
Radosnego świętowania dla Ciebie i bliskich 🙂
Bardzo kusząca pascha:)
Wspaniałych i słonecznych Świąt!
Twoja wersja paschy bardzo mi odpowiada. Świetny pomysł !!!
Dobrych, spokojnych Świąt Aniu! wszystkiego najlepszego!
Aniu najlepszych i najsmaczniejszych :*
ja zawsze miałam problem z paschą, zawsze wychodziło coś nie tak, na te święta wypróbuję Twój przepis 🙂 również wesołych i spokojnych świąt 🙂
Anno Droga, widzę, że dla nas obu czas jest ostatnio tylko ekspresowy. Życzę Ci zatem spokojnych, radosych i leniwych świąt z najlepszymi frykasami i najbliższymi przy stole. Ślę uściski dla całej Twojej Rodziny.
Paschy jeszcze nie próbowałam, ale tak zachęcasz, że chyba nadszedł czas na nowe doznania smakowe 🙂
Błogosławieństwo Pana nad tym blogiem!