Sos tatarski – Świąteczne menu część 3

Bez tego sosu moja rodzina nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych. Tata z mamą przygotowują latem ogórki, jesienią tata zbiera i pieczołowicie selekcjonue prawdziwki, w niedzielny świąteczny poranek kroję i przygotowuję sos. Jemy wszyscy. Pełna współpraca. Symbioza. Rodzina.

 

 


Domowy sos tatarski
Składniki
5 części majonezu
1 część jogurtu naturalnego
3 części ogórków kiszonych
2 części ogórków konserwowych
2 części marynowanych prawdziwków
1 lub 2 części szalotki

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

1. Kroimy drobno ogórki, szalotkę i prawdziwki. Jeśli trzeba odsączamy z soku.
2. Łączymy z majonezem i jogurtem, doprawiamy.

Smacznego!

 

3 komentarze Dodaj swoje
  1. Mru! Uwielbiam ten sos. 🙂 Choć w wersji mi znanej jest jeszcze groszek, ale to może takie nasze małe wariactwo.. 🙂

    Wszystkiego naj na Święta! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *